Afbeelding
Foto: SvT

Grote brand bij visondernemers aan de Visafslagweg

Algemeen

In de panden van Zeevisgroothandel Plugge en Simonis op de Hoek, aan de Visafslagweg, is dinsdagochtend brand uitgebroken. De brandweer heeft opgeschaald naar ‘zeer grote brand’, mede door de bereikbaarheid van de brandhaard.

Volgens getuigen was er brand ontstaan bij het visrestaurant van Simonis, dit is door medewerkers zelf geprobeerd te blussen. Nadat men dacht dat de brand geblust was, laaide deze toch plots razendsnel op en hebben de vlammen waarschijnlijk de luchtafvoerinstallatie bereikt. Binnen korte tijd waren beide bedrijven gehuld in dikke rook.

Even na 10.30 uur werd de brandweer gealarmeerd. De brandweer schaalde razendsnel op naar ‘middelbrand’ en niet veel later ‘grote brand’. Omdat de brand grotendeels op moeilijk bereikbare plekken woedt is omstreeks 11.20 uur het sein ‘zeer grote brand’ afgegeven. De brandweer is drukdoende met slopen van delen van de panden om de brand te kunnen bedwingen.

Er zijn geen gewonden, iedereen kon beide panden op tijd verlaten.

De politie had een groot gebied afgezet rond de panden in verband met de rookontwikkeling. Uiteindelijk was even voor 14.00 uur de brand onder controle en werd er door de brandweer afgeschaald.