Afbeelding
Foto: PR

Scheveningse oud-vissers gaan weer varen!

Algemeen

Voor het eerst na twee jaren organiseert de Stichting Scheveningse Oud-Vissers & Visserij (SOVV) weer een vaartocht voor Scheveningse oud-vissers vanaf 65 jaar. Zoals vanouds op de dag voor Vlaggetjesdag.

De laatste vaartocht was in juni 2019, maar daarna bracht de coronapandemie er de klad in. Nu de beperkingen grotendeels zijn opgeheven, kan er weer bij gelijkblijvende omstandigheden worden gevaren. Traditiegetrouw is de vaartocht op de vrijdag voorafgaand aan Vlaggetjesdag, dus dit jaar op vrijdag 17 juni. “We hopen dan weer net zoals voorgaande jaren met ten minste tweehonderd man van de kant te gaan”, aldus stichtingsvoorzitter Henk Grootveld.

Op vrijdag 17 juni wordt om 12.00 uur verzameld aan de Dr. Lelykade voor Het Gouden Kalf en om 13.00 uur gaan de trossen los. Het stichtingsbestuur prijst zich gelukkig dat behalve met de vertrouwde Fortuna van Rederij Groen ook gevaren kan worden met de Trip Junior van Rederij Trip, een voormalige trawllogger (KW 153) die de plaats inneemt van de in 2020 uit Scheveningen vertrokken Estrella.

Evenals voorheen is er voor de aan de wal blijvende oud-vissersvrouwen een ‘boetstermiddag’ in Het Gouden Kalf. In De Scheveninger van 17 mei volgt nadere informatie met een opgaveformulier voor de vaartocht en de boetstermiddag.

}