Afbeelding
Beeld: Dick Teske

Oud-visser groots vereeuwigd in Duindorp

Algemeen

Afgelopen week is oud-visser Gerard Breugem huizenhoog vereeuwigd op een zijgevel in de Zeezwaluwstraat. De foto is gemaakt door de 10-jarige Duindorpse Razan.

Gerard is rondleider in Muzee Scheveningen en werkte mee aan de tentoonstelling ‘Vissermannen, Zout & Zoet’ van het museum. Daarnaast is hij te zien in de fototentoonstelling ‘Groeten uit Duindorp’. Deze tentoonstelling is het resultaat van een project waarbij kinderen uit Duindorp hun talenten ontwikkelen, onder meer door een fototentoonstelling te maken over Duindorp. Ongeveer 30 kinderen uit Duindorp nemen deel aan het project, waarvoor Kijklab en Ineke Veldhuijzen samenwerken met Welzijn Scheveningen en Muzee.

Vorige week werd de foto van Gerard in het groot als muurschildering geplaatst aan de Zeezwaluwstraat. Na de wintermaanden worden nog meer foto’s van ‘Groeten uit Duindorp’ groots tentoongesteld in Duindorp. Model Gerard vond het ontzettend leuk om mee te werken aan het Duindorpse fotoproject, maar ook de Vissermannen-tentoonstelling in Muzee geeft een trots gevoel. “Het zijn allemaal leuke resultaten waar we veel positieve reacties op krijgen”, aldus Gerard.