Afbeelding
Beeld: PR

Splendid opent Podium Aan Zee

Algemeen

Podium Aan Zee is een nieuw initiatief van YMCA en Popagenda Scheveningen. De officiële opening wordt met twee supervette shows van onze hofleverancier van zonneschijn uit je speakers uitgevoerd: Splendid! De band, met de Scheveningse frontman Pat Smith, zorgt voor een openingsfeest waar de vonken vanaf spatten. Je kunt er op vrijdagavond 24 september bij zijn door heel snel die tickets binnen te halen.

Voor 2021 staan er reeds spectaculaire namen en evenementen in de agenda vastgespijkerd. Haagse Beat Aan Zee is een spin-off van het Haags Beat Festival: een eerbetoon aan de muziekpioniers die Den Haag voor eeuwig op de kaart hebben gezet, met shows van onder andere Massada, The Motions, Livin’ Blues, Group 1850 en Renée and the Alligators. Later in het jaar volgt het afsluitende festival op De Pier én een Kumpulan (Indorock) in De Oude Kerk.

Voorts is Podium Aan Zee gastheer voor de concertserie Jazz Flavours, waarin een heerlijke mix van jazz, funk, fusion, world en HipHop gespeeld wordt door vele artiesten. Onder hen bevindt zich gitarist Vincent Koning die een cross-over in De Oude Kerk heeft met de strijkers van het Metropole Orkest. Diezelfde Vincent zal ook met zijn trio op het podium in de Keizerstraat spelen. Jazz Flavours eindigt eveneens met een festival op De Pier.

Podium aan Zee is een samenwerking van YMCA Scheveningen en Popagenda Scheveningen. Het YMCA Muziekcentrum, aan de Keizerstraat 58, is de thuisbasis. Podium Aan Zee beschikt hier over een eigen concertzaal, toegankelijk voor 200 bezoekers staand of 100 bezoekers zittend. Podium Aan Zee wil het programmeringsaanbod en makersklimaat in stadsdeel Scheveningen (voor de Haagse regio) uitbouwen, vergroten, vernieuwen en laagdrempelig toegankelijk maken voor een breed publiek.

Naast de eigen concertzaal programmeert Podium Aan Zee op podia van samenwerkingspartners, zoals De Oude Kerk, De Pier en TrashUre Hunt. De sfeervolle ambiance van de Oude Kerk leent zich bij uitstek voor concerten. De Pier is buitengewoon geschikt voor elk muziekgenre en de beleving boven de zee is een bijzondere ervaring voor de bezoeker. In het zomerseizoen is het basisstation op het strand van milieuorganisatie TrashUre Hunt perfect voor akoestische voorstellingen en talentpresentaties.

Bezoek www.podiumaanzee.nl voor alle info over het podium en houd de Facebook- en Instagrampagina van Podium Aan Zee in de gaten voor alle nieuwtjes en updates. Tickets voor de openingsshows van Splendid op vrijdag 24 september om 19.00 en 21.45 (snel zijn!) én overige concerten haal je via de website.

Wil je ervaring opdoen bij Podium Aan Zee als barcrew of technicus? Stuur dan een e-mail naar: crew@podiumaanzee.nl.