Afbeelding
Foto: PR

Beroepenbeurs biedt unieke speeddate-ervaring

Woensdag 20 maart jongstleden hebben derdejaars leerlingen van De Poort praktijkonderwijs een onvergetelijke ervaring opgedaan tijdens de nieuwe beroepenbeurs ‘First date, first job’. Deze beurs bood leerlingen de mogelijkheid om te speeddaten met meer dan vijftig beroepsbeoefenaars, waarna zij matches konden maken met hun favoriete date.

Met een warm onthaal en onder luid applaus werden de leerlingen ontvangen op de beursvloer, waar ze direct begonnen met netwerken. Professionals uit diverse sectoren stonden klaar om de leerlingen te informeren over hun beroep. Dit bood een unieke kans voor de leerlingen om direct in contact te komen met volwassenen die met passie over hun werk spraken.

Het interactieve karakter van dit evenement biedt leerlingen een unieke kans om hun horizon te verbreden en zich te oriënteren op de diversiteit aan beroepen en de mogelijkheden na het praktijkonderwijs.

In de komende weken zullen de leerlingen op bedrijfsbezoek gaan bij hun ‘date', waardoor ze een nog beter beeld krijgen van het beroep, de werkomgeving en de benodigde vaardigheden om dit beroep uit te oefenen.

Deze beroepenbeurs was een groot succes dankzij de deelnemende beroepsbeoefenaars!