Zaalkampioenen KVS

De zaalcompetitie is ten einde en de eerste veldtrainingen zijn alweer begonnen. Deze KVS-teams vierden het kampioenschap in de zaal.

KVS/Groeneveld Keukens E3 was het allereerste KVS-team dat kampioen werd. En hoe… Alle wedstrijden werden overtuigend gewonnen. Met geen enkele verloren wedstrijd, meer dan 200 doelpunten en een doelsaldo van +113 zijn zij overtuigend kampioen geworden in hun poule en was het team duidelijk beter dan de overige teams in de poule.

De E1 is dit zaalseizoen kampioen geworden in een leuke, gelijk opgaande poule. Tot aan de laatste wedstrijd was het spannend wie er kampioen zou worden. In hun kampioenswedstrijd bleef de E1 de ene na de andere aanval produceren en scoorde – onder het toeziend oog van vele ouders en supporters – maar liefst zestien keer. Het was al weken erg spannend in de poule, maar de kanjers van de E1 bleven rustig en haalden zo het kampioenschap binnen.

KVS/Groeneveld Keukens D3 werd kampioen in een spannende competitie met vier ploegen die van elkaar wonnen en verloren. Tot op de laatste dag was het spannend. Op de laatste speeldag speelde concurrent Excelsior D2 onverwacht gelijk. De eerste plaats kwam daardoor niet meer in gevaar. Alle wedstrijden werden gewonnen en de enige twee verliespartijen gingen verloren met slechts één doelpunt. Dit team heeft bijna 150 keer gescoord en de laatste wedstrijd werd met maar liefst 5-17 gewonnen!

Ook de A3 is kampioen geworden. In hun kampioenswedstrijd werd van Weidevogels gewonnen, terwijl de A3 er op het veld nog twee keer van verloor; wat een mooie ontwikkeling heeft dit team doorgemaakt. In aanwezigheid van vele supporters werd de A3 twee weken geleden al kampioen.

In december zag het er nog niet naar uit dat KVS/Groeneveld Keukens 5 mee ging doen in de top. Maar daarna waren er alleen maar winstpartijen in 2024, inclusief overwinningen op de directe concurrenten in de afgelopen weken. Dit solide team bleef geduldig en liet zien de spanning van het moeten winnen aan te kunnen.

Bij het vierde kon de vlag al in februari uit. Het team maakt er in Leiden een spannende kampioenswedstrijd van; halverwege de wedstrijd keek het nog tegen een achterstand aan maar uiteindelijk won het met 18-23. KVS 4 heeft alle veertien wedstrijden in de zaal gewonnen. Met inmiddels meer dan 450 goals dit korfbalseizoen is het vierde het meest scorende KVS-team.