Verwacht: Het Oppimp Atelier in Mariahoeve

Het is de bedoeling dat er vanaf 14 september een heus Oppimp Atelier verrijst in Mariahoeve, waar liefhebbers onder begeleiding van een Haagse kunstenaar eigen kleding kunnen oppimpen. Dit alles zonder dat daar een naaimachine aan te pas hoeft te komen. 

Door bijvoorbeeld kleine voorwerpjes met een persoonlijke waarde op een kledingstuk te naaien, er iets op te stempelen of het een nieuw kleurtje te geven, wordt een oud jurkje of T-shirt veel persoonlijker en wordt het hopelijk minder snel weggegooid. Dat draagt weer bij aan een duurzamere wereld voor iedereen. 

Het Atelier is onderdeel van Stichting Cultuurgebaar die culturele interventies in de wijk organiseert. De allereerste interventie van de stichting was het voorproefje van het Oppimp Atelier tijdens Haagse vrouwendag in Podium Noord, in maart 2022. Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Laura Snijders en organisator Carola van der Heijden, pimpten buurtbewoners toen ook hun kleding op. 

Het is nog even wachten tot de deuren van het nieuwe atelier openen, maar alvast wat oude kleren bij elkaar zoeken en leuke ideeën bedenken kan natuurlijk geen kwaad.