Scootmobiel te water

Afgelopen vrijdagavond 12 augustus is een oudere vrouw in een scootmobiel in het water terecht gekomen langs de Conradkade, ter hoogte van de Groot Hertoginnenlaan.

Op dat moment was er juist een oplettende man op een waterfiets op het water aanwezig die het allemaal zag gebeuren en de vrouw meteen uit het water heeft gehaald. Vervolgens heeft de brandweer de vrouw aan kant gehesen en in een warmtedeken gewikkeld. De vrouw raakte niet ernstig gewond, mede door het snelle optreden van de omstander. De vrouw is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe de vrouw precies in het water terecht is gekomen is niet bekend.


Bloembakken op stoep restaurant mogen niet blijven 

De bloembakken voor het Egyptische restaurant aan de Regentesselaan, op de hoek met de De Gheijnstraat, moeten weg volgens Handhaving omdat er geen vergunning voor is aangevraagd.

De eigenaar had de bloembakken juist neergezet omdat er gevaarlijke situaties ontstaan op de stoep die veelvuldig gebruikt wordt door fietsers en scooters. Ook buurtbewoners zijn verontwaardigd dat de bakken weg moeten, zij vinden de bloemen een toevoeging voor het sombere en onveilige stukje straat. De eigenaar hoopt dan ook dat de gemeente met een oplossing komt.