Afbeelding
Foto: Arnaud Roelofsz

Gemeente wil zo snel mogelijk duidelijkheid over lesroosters

Een aantal lokale politieke partijen hebben vragen gesteld aan het gemeentebestuur, nadat een school voor speciaal onderwijs in Den Haag een vierdaagse schoolweek overweegt vanwege personeelstekort.

Het college wil zo snel mogelijk inzichtelijk krijgen hoe groot de eventuele problemen vlak voor aanvang van het nieuwe schooljaar zijn, welke mogelijkheden er zijn om die op te lossen en hoe de gemeente daarin kan ondersteunen.

''Het is al langere tijd alle hens aan dek wat betreft het personeelstekort in het onderwijs. Dagelijks worden schooldirecteuren voor uitdagingen gesteld de roosters rond te krijgen", weet wethouder Hilbert Bredemeijer. "Er worden vele maatregelen genomen om ieder kind altijd onderwijs te kunnen blijven geven. Het eerlijke verhaal is dat het lerarentekort niet van vandaag op morgen is opgelost. Maar dat heeft wel onze gezamenlijke prioriteit. We doen al veel samen met onderwijsinstellingen, maar het probleem vraagt continu om bijsturing. Dit vergt een lange adem, maatregelen vanuit het Rijk en continu onze aandacht. Daarin werkt Den Haag samen met andere grote steden."