Afbeelding
Foto: JvC

Medewerkers Brink’s opgesloten in waardetransportwagen

Algemeen

Twee medewerkers van Brink’s waardetransport zullen hun bezoek aan de Keizerstraat afgelopen dinsdag niet snel vergeten. Ze kwamen vast te zitten in hun voertuig en moesten bevrijdt worden door een collega.

Even voor 13.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor de twee medewerkers van Brink’s. Hun waardetransportwagen stond geparkeerd op de eerste parkeerplaats wanneer je de Keizerstraat komt inrijden vanaf de Jurriaan Kokstraat toen de wagen zichzelf plots vergrendelde met de twee medewerkers erin. Uit veiligheidsoverwegingen kan de wagen niet door de medewerkers zelf ontgrendeld worden en moet er iemand van het bedrijf ter plaatse komen om dit te doen.

Voor de chauffeur was het wachten niet een groot probleem, maar de andere medewerker zat opgesloten in het luchtdichte laadruim van het waardetransport. Hier liep de temperatuur op, ondanks dat het buiten slechts 24 graden was. Daarop besloot de brandweer om de wagen te koelen tot de medewerkers bevrijd konden worden.

Na iets meer dan een half uur was de medewerker van Brink’s ter plaatse om de wagen te openen en zijn collega’s te bevrijden.