Afbeelding
Foto: Gemeente Den Haag

Arbitrageforum voor luchtvaart naar Den Haag

Den Haag wordt de thuisbasis van een splinternieuw arbitrageforum voor de luchtvaart genaamd The Hague Court of Arbitration for Aviation (The Hague CAA). 

Het forum richt zich op het leveren van arbitrage of bemiddeling in geschillen tussen commerciƫle en private luchtvaartpartijen. Wethouder Saskia Bruines is blij met het nieuws: "Wij zijn zeer verheugd met de komst van The Hague Court of Arbitration for Aviation (Hague CAA). Het arbitrageforum richt zich specifiek op het luchtvaartrecht. Een waardevolle toevoeging aan het netwerk van organisaties in Den Haag die werken aan recht en arbitrage en natuurlijk is er een mooie link met het luchtvaartcluster in de Haagse regio."

Het forum neemt vanaf deze maand verzoeken om arbitrage of bemiddeling in behandeling. The Hague CAA zal de komende jaren een unieke rol vervullen in geschillenbeslechting voor de wereldwijde luchtvaartindustrie. Op dit moment is er namelijk nog geen wereldwijde arbitrage in luchtvaartgeschillen. De ambitie is om het werkveld uit te breiden naar andere sectoren zoals de ruimtevaart en nieuwe vormen van personenvervoer door de lucht.