Afbeelding
Foto: PR

Humanitas helpt jongeren met grip op hun financiën

Er wordt er tegenwoordig vanuit gegaan dat jongeren vanaf zestien jaar financiĆ«le verantwoordelijkheid nemen. Bijvoorbeeld bij het regelen van een telefoonabonnement, studiefinanciering of op jezelf gaan wonen. Maar hoe zorgen ze ervoor dat ze elke maand uitkomen met kosten en inkomsten en ook nog wat geld overhouden voor leuke dingen? Vrijwilligers van Humanitas Haagland helpen jongeren met grip op hun financiĆ«n.

Humanitas helpt jongeren tussen de 16 en 27 jaar bij onder meer betalingsachterstanden, geldproblemen en het overzichtelijk maken en houden van wat er iedere maand in en uit gaat. Ze helpen ook bij het ordenen van overeenkomsten en contracten met instanties en bedrijven. Samen zoeken zij naar een oplossing als geldzaken uit de hand dreigen te lopen. Dagelijks is er een spreekuur, maar een vrijwilliger helpt ook online of komt bij jongeren thuis. De hulp is altijd gratis.

Get a Grip heeft jonge vrijwilligers die zich makkelijk in de wereld van jongeren kunnen inleven, en wat oudere vrijwilligers die veel ervaring hebben met het op orde krijgen van een administratie. Voor alle vrijwilligers geldt dat ze weten wat er speelt. Meer informatie is te vinden op de website www.humanitas.nl.