Afbeelding
Foto: JvC

Herdenking Indisch monument 15 augustus

Op 15 augustus staat het veld voor het Indisch Monument in het teken van de Nationale Herdenking. Op deze dag wordt het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden herdacht, en wordt stilgestaan bij alle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. 

De jaarlijkse herdenking zal dit keer voor het eerst in de avond plaatsvinden en zal door de NOS live worden uitgezonden. Voorzitter Thom de Graaf legt uit waarom: "Wij werken er al jaren hard aan om de Nationale Herdenking voor zoveel mogelijk mensen betekenisvol te laten zijn. De verplaatsing naar de avond geeft veel meer mensen de kans om de uitzending live mee te kijken", aldus De Graaf.


Vanaf 17.00 uur zijn mensen welkom op het veld om bloemen te leggen en elkaar te ontmoeten en samen koffie en spekkoek te delen. Om 19.15 uur start de plechtigheid, die om 20.30 uur wordt afgesloten met een defilé langs het monument. De plechtigheid is voor iedereen vrij toegankelijk, maar zitplaatsen zijn niet gegarandeerd.