Afbeelding
Foto: PR

Jeugd van SVC'08 viert wederom een geslaagd zomerkamp

De deelnemers en begeleiding van het SVC'08 zomerkamp 2022, dat dit jaar plaatsvond in Otterlo, kunnen weer terugkijken op een geslaagde en goedgevulde week in het groen.

Omdat deze locatie ook in 2017 werd aangedaan, betekende het voor sommigen een weerzien met kampterrein Woudegge. Op vrijdagmiddag vertrok de eerste delegatie kampeerders richting Otterlo, de vrachtwagen werd ingeladen en chauffeur Sander Wiersma koerste soepeltjes richting locatie. Ter plaatse werden meteen alle voorbereidingen getroffen voor de komst van de grote groep op zaterdag.

De deelnemers die zaterdag aankwamen, konden na de lunch dan ook meteen in zes groepen aan de slag met het survival parcours, dat al voor hen klaarstond. Afgepeigerd werd daarna aangevallen op de eerste avondmaaltijd, die een goede bodem vormde voor de dropping die voor de avond gepland stond.

Zondag werd na het ontbijt koers gezet richting het speelveld voor het Fobiespel en omgekeerd verstoppertje. Bij het Fobiespel was het de kunst om te ontdekken welke fobie de betreffende leider nou onder de leden had, en dat was soms een hele kunst. Na de lunch stond het tweede Survivalonderdeel op het programma, ditmaal in de omgeving van de accommodatie. Na het avondeten en de afwas stond het Triviantspel op de rol, en als slotstuk van de zondag stond het geluidenspel gepland, waarbij diverse dieren werden gezocht en ook een boze boer ten tonele verscheen. 

Maandag werd er afgetrapt met ochtendgymnastiek en werd er met lekkere kibbeling geluncht terwijl de voorbereidingen voor het kampvuur en het stokbrood bakken in volle gang waren. De dinsdag werd er koers gezet naar zwembad de Peppel in Ede. Ook deze activiteit bleek een voltreffer. Na een lange dag in het water vertrokken de auto's weer richting locatie, en ondertussen was door de koks een indrukwekkende hoeveelheid pannenkoeken gebakken, met dank aan Oma Toos. In de avonduren stond een spooktocht op het programma, griezelen geblazen!

Ook de rest van de week stond er een goedgevuld programma klaar voor de jeugd. Zo was er op woensdag een toernooi met verschillende spelen, zoals korfbal en kickbal en werd 's avonds een reflectortocht georganiseerd. Op de laatste dag stond nog levend Cluedo op het programma, waarna aan de vossenjacht begonnen werd. Uiteraard werd de week afgesloten met een goed gevulde bonte avond, waarop zelfs diverse prijzen werden toegekend, zoals beste sportman en beste sportvrouw.


Op de vrijdag werden de laatste schoonmaakklussen aangepakt en uiteindelijk keerde de bus rond 12.15 uur terug op het Oostersportpark, waar iedereen moe maar voldaan terug kon kijken op wederom een geslaagd en avontuurlijk zomerkamp.