Hart voor Den Haag beboet vervuilers

Hart voor Den Haag roept het stadsbestuur op om op drukke dagen vooral bij vertrektijden extra op het strand te laten controleren, zodat de pakkans van vervuilers wordt vergroot. Bij drukbezochte parken moet hetzelfde gebeuren.

Veel bezoekers van het strand en de parken blijken zich minder netjes te gedragen en laten enorme bergen vuil achter. Er staan overal prullenbakken op het strand, maar alsnog laten mensen enorme hoeveelheden vuilnis achter na een bezoek aan strand of park. "Meer heterdaadjes met daarbij behorende stevige boetes, zullen bijdragen om mensen ertoe te bewegen het strand en de parken schoon achter te laten", aldus Richard de Mos van Hart voor Den Haag.


De politieke partij heeft onlangs schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. De Mos wil van de gemeenteraad weten of zij de mening deelt dat er alles aan gedaan moet worden om de parken en stranden schoon te houden en of zij bereid is om handhaving, eventueel in burger, in te zetten op drukke dagen, voor extra controles op het schoon achterlaten van recreatieplaatsen en eventueel stevig te beboeten in geval van vervuiling.


Daarnaast wil De Mos weten welke andere maatregelen de gemeente neemt om de stranden en parken schoon te houden en om vervuilers hard aan te pakken.