Pootje Baden

Op donderdag 14 juli zijn de vrijwilligers van de Bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen (BNS) met 25 ouderen naar strandpaviljoen De Waterreus geweest. Een hele dag genieten van zon, zee en strand.

De ouderen kunnen alleen onder begeleiding zo'n uitstapje maken, dus dat doen de enthousiaste vrijwilligers van de Wijkwinkel dan ook heel graag.

Het uitstapje start met een heerlijk kopje koffie en een kennismakingsrondje, zodat iedereen elkaar ook een beetje leert kennen deze dag. Daarna staat er een heerlijke lunch met een kopje soep, een broodje kroket en een baguette met gerookte zalm op het menu. De rest van de middag staat in het teken van zon, zee, strand, pootje baden en spelletjes. Ondanks alle zeewier op het strand zijn er mensen in zee geweest met een speciale strandrolstoel.

Gezien de leeftijd van de vrijwilligers van de Wijkwinkel werd er assistentie gevraagd bij Hartbeach, zodat de ouderen die toch de voeten in de zee wilden, op een verantwoorde manier begeleid werden. Eén van de ouderen kon zelfs met twee surfers in zee gaan en kon zo een kwartier echt op de golven dobberen. Het was een prachtige dag! 

Op donderdag 25 augustus organiseert de Wijkwinkel weer een middag 'Pootje Baden'. Wil je mee? Geef je op via telefoon: 070–3541081 of via e-mail: bnsscheveningen@ziggo.nl.