Afbeelding
Foto: Valerie Kuypers

Nieuwe borden in groengebieden in de regio

Wat mag wel en wat mag niet in de Haagse groengebieden? Bij elk gebied staan borden waarop de huisregels zijn aangegeven.

Omdat de borden aan vervanging toe waren, worden vanaf medio jul in het Westduinpark, Wapendal en de Bosjes van Poot nieuwe borden geplaatst. Met nieuwe teksten en de mogelijkheid om direct een melding te appen aan de boswachter. Hij is dan snel op de hoogte. Wel zo snel en wel zo duidelijk.


In beschermd natuurgebied gelden extra regels: wildkamperen en slapen is altijd verboden. Het Westduinpark, Wapendal en het Zwarte Pad liggen in Natura-2000-gebied waar waardevolle planten- en diersoorten extra worden beschermd. Dat is hard nodig, want het gaat niet goed met de biodiversiteit. Planten- en diersoorten sterven uit of verminderen drastisch.


Net als vorig jaar wordt er intensief en streng gehandhaafd op wildkamperen. Dat is een maatregel uit het Actieplan Scheveningen, dat de gemeente samen met bewoners en ondernemers heeft gemaakt om de overlast op Scheveningen terug te dringen.

Meer weten over het Haagse Groen? Neem een kijkje op de speciale website:
www.hethaagsegroen.nl.