Tram 16 weer op koers

Sinds vorige week rijdt tramlijn 16 weer naar de halte van het Kunstmuseum, Fotomuseum en One Planet aan de Stadhouderslaan.

De afgelopen periode is er hard gewerkt om de route geschikt te maken voor nieuwe, toegankelijke trams. Ook de werkzaamheden rond de kruispunten bij de Laan van Meerdervoort, Groot Hertoginnelaan en de Kennedylaan zijn afgerond.

“Met de komst van de nieuwe, moderne, lagevloertrams wordt reizen met het Haagse openbaar vervoer toegankelijker”, aldus wethouder Mobiliteit Robert van Asten. In- en uitstappen is dankzij de gelijkvloerse tramhaltes makkelijker en sneller voor kinderwagens en mensen in een rolstoel of scootmobiel. “Goed, snel, comfortabel en veilig openbaar vervoer is ontzettend belangrijk voor de bereikbaarheid van de stad”, stelt de wethouder. “Nu, maar ook zeker richting de toekomst waarbij duurzaam reizen steeds meer de norm zal worden.” 

Tegelijkertijd met het vernieuwen van deze tramroute heeft de gemeente de omliggende straten, kruisingen en pleinen opnieuw ingericht. Voor fietsers is de verkeerssituatie een stuk veiliger geworden en de kruispunten zijn inmiddels ook weer goed bereikbaar voor het autoverkeer. 

Zoals in heel Nederland het geval is, hebben ook de bouw- en infrastructurele projecten in Den Haag te lijden onder leveringsproblemen, waardoor werkzaamheden vertraging op kunnen lopen. Naar verwachting is de gehele vernieuwing van de tramroute afgerond in het voorjaar van 2023.