Afbeelding
Foto: SvT

Branden teisteren Scheveningse restaurants

Binnen één week zijn twee Scheveningse restaurants getroffen door een brand in de afzuiginstallatie van het bedrijf. Op 12 juli gebeurde dit bij Simonis op de Hoek aan de Visafslagweg. Maandag 18 juli was er brand bij het Peruaanse restaurant Callao aan de Dr. Lelykade.

De brand bij Simonis werd opgeschaald naar 'zeer grote brand', omdat de brand hoofdzakelijk woedde tussen plafonds en isolatiemateriaal. Hierdoor had de brandweer moeite om de brandhaard te vinden. Uiteindelijk werd na 3,5 uur het sein brandmeester gegeven.

Naast het restaurant van Simonis liep het naastgelegen bedrijf van Zeevisgroothandel Plugge grote schade op. Er zijn geen gewonden, iedereen kon beide panden op tijd verlaten.


Dat was ook het geval op maandag 18 juli toen rond 16.45 uur brand uitbrak bij Callao aan de Dr. Lelykade. Ook hier bleek de brand zich in de afzuiginstallatie te bevinden. In verband met de moeilijk bereikbare brand in combinatie met het warme weer heeft de brandweer opgeschaald naar 'middelbrand', om meer mensen en voertuigen laten komen.

Na een klein half uurtje was de brand bij het Peruaanse restaurant onder controle en werd er door de brandweer afgeschaald. Het restaurant liep wel enige schade op door de brand.