Weer overlast van deelscooters

Ondanks de belofte van wethouder Robert van Asten dat deelscooters en -fietsen alleen nog in de daarvoor bestemde vakken geparkeerd mogen worden om overlast van foutgeparkeerde voertuigen te voorkomen, blijkt hier in praktijk weinig van terecht te komen.

Bewoners van de Vissershavenweg en de Schokkerweg waren afgelopen weekend verbaast over de enorme hoeveelheid deelscooters die op de stoep waren geparkeerd. "Het waren er ruim honderd. Dit begon op zaterdag, toen was er één of ander festival op het strand aan de gang. Maar uiteindelijk stond de helft op zondagavond nog pontificaal op de stoep geparkeerd", vertelt een omwonende.

Er waren zoveel scooters op de stoep geparkeerd dat voetgangers niet anders konden dan oversteken of over de rijbaan lopen om hun weg te vervolgen.

Bewoners willen dat er nu echt stappen worden gemaakt om de terugkerende problemen op te lossen. "We geven al jaren aan bepaalde overlast of problemen te ondervinden en we dragen ook specifieke oplossingen aan. Die worden in de wind geslagen of men zegt voor de bühne dat het probleem opgelost wordt, maar uiteindelijk zitten wij weer een weekend met ellende voor de deur."


In de uitgaansperikelen op zaterdagavond is ook de slagboom aan de Vissershavenweg weer gesneuveld. De gehavende slagboom is zondag verwijderd.