Afbeelding
Foto: JvC

Ouderensportvereniging Anti-Stram viert jubileum

Onlangs vierde Ouderensportvereniging Anti-Stram het 27-jarig bestaan met een sfeervolle lunch in Muzee Scheveningen. Eigenlijk zou twee jaar geleden het 25-jarig jubileum met een groots feest gevierd worden, maar door de corona-pandemie kon dat toen niet doorgaan.

Anti-Stram is in 1995 ontstaan uit een andere gesubsidieerde gymclub. "Die stopte ermee en een aantal mensen besloten toen zelf een club te beginnen. Op vrijwillige basis wordt de gymclub al 27 jaar draaiende gehouden", vertelt Ria, die zelf al jarenlang lid is.

Elke dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur komt de club bij elkaar in de sporthal van De Blinkerd. Ria: "We doen gymoefeningen, er kan gebadmintond worden en we dansen. Alles in je eigen tempo en naar gelang je er zin in hebt. We hebben een professionele leraar, die ons goed begeleidt. Als je ergens last van hebt, geeft ze advies wat je wel en niet kan doen. Verder zorgt ze ook altijd voor leuke muziek tijdens de oefeningen."

Na het gymen wordt er gezamenlijk koffie gedronken. "Dat sociale aspect is heel belangrijk", aldus Ria. "In de coronatijd, toen we niet samen konden sporten, hebben we er ook alles aan gedaan om dat onderlinge contact te houden. Dan brachten we een presentje met de Pasen en met Kerstmis. Ook houden we contact met oud-leden, die bijvoorbeeld in een verzorgingshuis zitten."


De ouderensportvereniging heeft nu zo'n 35 leden en nieuwe aanwas is altijd van harte welkom. "We variƫren in leeftijd van 55 tot en met 97 jaar. Mensen die het leuk lijkt om eens per week met ons te komen sporten, kunnen twee keer op proef meedoen. Dan kun je gewoon langs komen bij De Blinkerd."

Momenteel houdt de vereniging een zomerstop, maar vanaf de dinsdag 6 september wordt er weer gesport. De contributie bedraagt 100 euro per jaar en er kan ook gebruik gemaakt worden van de Ooievaarspas waarmee een korting van 50% geldt.