Parkeergarage Bezuidenhout

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 30 juni werd een herstemming gehouden voor het Initiatiefvoorstel Parkeergarage Bezuidenhout. Tijdens de bespreking eerder in juni staakten de stemmen voor het voorstel.

Dit initiatief van de VVD stelt als pilot een parkeergarage voor in de wijk Bezuidenhout als eerste stap naar het veel vaker en veel regelmatiger ontwikkelen van ‘buurt-parkeergarages’. Het plan, dat is opgesteld in overleg met de buurtvereniging, voorziet een ondergrondse parkeergarage onder het 'parkje' van de Koningin Marialaan. "Hierdoor zal de parkeerdruk worden verlaagd, steeds meer vervoermiddelen van de straat zijn en de leefbaarheid en het verblijfsklimaat worden verhoogd, en kan de wijk weer jaren vooruit. Het zal het karakteristieke straatbeeld van de wijk ten goede komen zodat het ook in de toekomst een prachtige wijk blijft waar velen graag wonen", zo valt te lezen in het initiatiefvoorstel.

Ditmaal werd het raadsvoorstel aangenomen door de gemeenteraad. Dit maakt het mogelijk om verder onderzoek te doen naar de potentie van een parkeergarage onder de Koningin Marialaan, gesprekken te voeren met mogelijk geïnteresseerde partijen om een parkeergarage te exploiteren en draagvlak en inspraak te organiseren in de wijk bij zowel de planvorming, ontwerpfase als uitvoering van een gebiedsgerichte parkeeraanpak en daarbij ook de kap van de bomen te betrekken. De resultaten hiervan worden in het derde kwartaal van 2023 verwacht.