Afbeelding
Foto: Dick Teske

Oudewaal neemt afscheid van Hervormd Kerkkoor

Dirigente Astrid Oudewaal neemt na 11,5 jaar afscheid van het Hervormd Kerkkoor Scheveningen. De rots in de branding gaat met pensioen. Danny Spaans zal haar vanaf eind augustus opvolgen als dirigent van het koor.

Met een grootse afscheidsreceptie in Rehoboth nam het Hervormd Kerkkoor Scheveningen afscheid van Astrid, die in januari 2011 bij het koor kwam. "Dat was wel even wennen voor ons", zegt koorlid Irene Teske. "Moesten we ineens ademhalingsoefeningen gaan doen. Nu is dat standaard voor ons. Astrid heeft ons koor echt naar een nieuw niveau getild."

Tijdens de afscheidsreceptie werden beelden van de afgelopen 11,5 jaar getoond en had de nieuwe dirigent met behulp van de koorleden een speciaal lied voor Astrid geschreven op de wijs van 'Dat is wat Scheveningen heeft'.

Als afscheidscadeau kreeg Astrid van de koorleden een bronzen beeld van Bronsgieterij en Kunstatelier De Paardenstal. "Omdat we Astrid natuurlijk niet zo maar los konden laten, hebben we haar een 'beschermengel' in brons gegeven. Dat past heel goed bij haar spirituele instelling", aldus Irene. "Daarnaast hebben we ook nog een mooi boek gemaakt, waarin elk koorlid wat over en aan Astrid heeft geschreven."