La Cantina mag jaarrond

Strandtent La Cantina krijgt een vergunning voor jaarrondexploitatie. De motie van Hart voor Den Haag, om dit toe te staan, werd afgelopen donderdag met ruime steun aangenomen in de gemeenteraad.

"We zijn dolgelukkig!”, zeggen eigenaren Richard en Bianca Arnold, die de vergunning vorig jaar nog aan hun neus voorbij zagen gaan. De gemeenteraad stemde toen tegen het voorstel van het college om meer strandtenten een jaarrond status te geven.

"Met onze motie hebben we dit voor La Cantina nu kunnen corrigeren en daar ben ik enorm blij mee voor Richard en Bianca maar vooral ook voor de bewoners. Een langgekoesterde wens gaat hiermee in vervulling”, zegt raadslid Ralf Sluijs, die erop wijst dat de strandtent op het stuk strand ligt wat vooral populair is onder omwonenden die het toeristische gedeelte van het Scheveningse strand het liefst mijden.

De champagne kan alvast ontkurkt worden, maar de eigenaren van La Cantina zijn er nog niet. Zij hebben het plan liggen om van La Cantina de meest duurzame strandtent van Nederland te maken. "Daar kunnen we nu echt mee aan de slag, er ligt een geweldig plan klaar”, zeggen Richard en Bianca, die iedereen willen bedanken die ze geholpen hebben om dit te bereiken. "De bewoners die massaal de petitie getekend hebben, behulpzame ambtenaren en natuurlijk de raadsleden van Hart voor Den Haag die het uiteindelijk voor elkaar gekregen hebben. Ook de andere partijen die dit gesteund hebben zijn we zeer dankbaar”, aldus de blije strandtenteigenaren.