Afbeelding
Foto: PR

TaalTaal: Teach on the beach!

‘They teach near the beach’, maar soms doen de toegewijde TaalTaal docenten even helemaal niets. Nou ja, niets... Voor niets gaat de zon op en wie laat een zonnige zaterdag in juni nu onopgemerkt voorbijgaan? Nou dan, laat die strandpicknick maar komen!

Taleninstituut TaalTaal in Scheveningen staat bekend om de gezellige en informele taallessen. Oefenen in kleine groepjes met veel persoonlijke aandacht van de docent, dát is een belangrijk speerpunt voor de talenschool aan de Hoge Prins Willemstraat. Wanneer je maar liefst meer dan twintig verschillende talen aanbiedt, kun je je echter voorstellen dat niet iedereen elkaar persoonlijk kent.

Docenten werken vooral zelfstandig en het is niet ondenkbaar dat zij ook wel eens op een luchtige manier willen kennismaken met andere collega’s. Laten we wel wezen, zo’n Schevenings briesje blaast natuurlijk meer dan genoeg lucht in gesprekken die gevoerd worden tijdens een picknick, want als iets mensen samenbrengt, dan is het wel een zonnetje, een natje en een droogje!

Al vlug was een deel van het Scheveningse strand bedekt met een lappendeken aan kleurrijke kleedjes. Docenten trotseerden het winderige strand op hun teenslippers, gewapend met koelboxen en kratten die gevuld waren met allerlei heerlijkheden. Van gevulde eieren met ansjovis, tot tortilla’s en zoete gebakjes met rabarber en witte chocolade. Er werden flessen wijn opengetrokken voor de liefhebbers en er waren snoepkettingen voor de kinderen. Doorgewinterde docenten maakten kennis met de nieuwkomers en ook de ‘supporters’ in de vorm van partners, vrienden, familieleden én huisdieren leken zich opperbest te vermaken. Vooral ‘TaalTaal huisdier’ hondje Idefix is waarschijnlijk nog nooit zoveel geaaid!


Voor iedereen die zelf kennis wil maken met de docenten van TaalTaal: ze zijn live in actie te zien tijdens de open dag op zaterdag 9 juli van 13.00 tot 16.00 uur. Vraag ze het strandhemd van het lijf, kom een gratis intake doen en/of geniet van een hapje en drankje.

De zomercursussen starten voor een aantal talen in de week van 18 juli en vanaf 19 september begint het herfstseizoen weer voor alle 20 talen! Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.taaltaal.nl.