Gluren bij Groene Burendag

Op 24 juni organiseert Netwerk Groep Gasvrij Scheveningen namens de gemeente Den Haag weer een nieuwe editie van de ‘Gluren bij Groene Burendag’. Eigenaren van verduurzaamde woningen worden uitgenodigd om zich in te schrijven.

Op deze dag kunnen inwoners die twijfelen over het daadwerkelijk nemen van duurzame maatregelen voor hun huis, een kijkje nemen bij stadsgenoten die hun deur openzetten en laten zien wat het betekent om te verduurzamen. Want… geeft een warmtepomp een hoop lawaai, leveren zonnepanelen nu echt wat op en geeft isoleren een hoop rommel en gedoe in huis? Vragen die het best kunnen worden gesteld aan iemand die het heeft meegemaakt.

De gemeente levert op deze dag ondersteuning in de vorm van expertise op het gebied van de duurzame dienstverlening (subsidies, energyscans, wijkacties, etc.) zodat de bewoner zich alleen hoeft te richten op zijn/haar eigen verhaal. Voor deze dag wordt nog gezocht naar enthousiaste woningeigenaren die bereid zijn tussen 10.00 en 13.00 uur hun woning te openen voor bezoekers en hun duurzame maatregel(en) te laten zien. Van ledlamp tot zonnepaneel en van radiatorfolie tot warmtepomp.

Voor deelnemende woningen is er uiteraard een leuk en duurzaam bedankje. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen per e-mail via: david-bakhuizen@denhaag.nl of arthur.dekruijff@denhaag.nl. Bezoekers van de ‘Gluren bij Groene Burendag' moeten zich inschrijven/registreren op: duurzamestad.denhaag.nl. Het aantal bezoekers per woning is maximaal vijftien.