Afbeelding
Foto: PR

Scheveningse scouts presteren op Regionale Scoutingwedstrijden

Vijf patrouilles van de ochtend- en middagscouts van de Scouts van Sint Jorisgroep 5 hebben deelgenomen aan de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW). Op 13 en 14 mei streden ze met 29 andere groepen in de wedstrijden die plaatsvonden bij Scoutcentrum Rotterdam. Hoewel ze net naast de tickets voor de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) grepen, behaalden ze indrukwekkende plaatsingen.

Het avontuur begon met een uitdagende hike, waarbij de Scouts van Sint Jorisgroep 5 hun navigatievaardigheden en teamwork op de proef stelden. Het daaropvolgende weekend zat boordevol activiteiten, waaronder het koken van een smakelijke driegangenmaaltijd. Met creativiteit en teamwork zorgden ze voor een heerlijke maaltijd die de smaakpapillen prikkelde. Ze behaalden de tweede en derde prijs voor hun kookprestaties.

Na het eten was het tijd voor een spannend spel dat hun mentale behendigheid en samenwerking testte. Daarbij sleepten de Scheveningse scouts uiteindelijk de eerste prijs voor het spelonderdeel binnen.


Na een goede nacht kamperen gingen de scouts vol enthousiasme aan de slag met uitdagende opdrachten. Ze zetten hun beste beentje voor en behaalden een indrukwekkende derde prijs in de totaalscore.


Gedurende het hele weekend werden de Scouts van Sint Jorisgroep 5 beoordeeld op verschillende criteria. Ze wisten zich te onderscheiden en behaalden indrukwekkende plaatsingen. Met trots kunnen ze melden dat ze de derde, vijfde, zesde, veertiende en zeventiende plaats hebben behaald in de wedstrijd.

Hoewel ze net buiten de top twee voor tickets naar de landelijke wedstrijden eindigden, zijn ze trots op hun prestaties en hebben ze hun vaardigheden en teamgeest bewezen. De Scouts van Sint Jorisgroep 5 hebben de RSW met glans doorstaan en kijken nu uit naar nieuwe uitdagingen en avonturen in de toekomst.


De Scouts van Sint Jorisgroep 5 hebben hun succesvolle deelname aan de RSW te danken aan de onschatbare bijdrage van de betrokken vrijwilligers van de scoutinggroep. Zij hebben ervoor gezorgd dat de scouts optimaal konden presteren.