Afbeelding
Foto: PR

Ajeto! winnaar offshore gedeelte North Sea Regatta

Afgelopen zondag was het tijd voor feest bij Jachtclub Scheveningen: alle doorgewinterde zeilers die deelnamen aan zowel de Vuurschepenrace als de North Sea Race, stonden weer op Scheveningse bodem na hun avonturen op de Noordzee. Daarom was het tijd voor de prijsuitreiking van het offshore gedeelte van de North Sea Regatta.

Op dinsdagavond 16 mei ging de 75e editie van de befaamde Vuurschepen Race van start voor de kust van Scheveningen. Maar liefst 67 zeilboten in verschillende maten strijden met elkaar om als eerste in Harwich, Engeland aan te komen. Rond 19.00 uur gingen de eerste schepen van start. De 120 mijl lange race wordt grotendeels ‘s nachts gevaren en de snelste boten kwamen dan ook al vroeg op woensdagochtend aan in Harwich. Op donderdag genoten de zeilers daar van een rustdag en werden de prijzen uitgereikt. Vrijdag stapten de meesten van hen weer aan boord voor de geliefde North Sea Race, een 180 mijl lange race terug naar Scheveningen, waar zij afgelopen zaterdag gedurende de dag aankwamen. De Vuurschepen Race en North Sea Race vormen samen de offshore wedstrijd.


Zondag werden de prijzen uitgereikt bij Jachtclub Scheveningen. 69 boten begonnen aan de 180 mijl lange North Sea Race vanaf Harwich, Engeland. Maar ondanks al het zeilplezier kon er natuurlijk maar één de winnaar worden. The overall winnaar van de race werden Robin Verhoef en John van der Starre (in IRC Two) die getweeën op J/122 Ajeto! naar Scheveningen voeren. De tweede plek ging naar Richard Matthews’ Carkeek 52 Oystercatcher XXXV. De derde prijs was voor Ker 46 ROST Van Uden, gevaren door Gerd-Jan Poortman. 

Maar daarmee is het zeilplezier nog niet uit want tijdens het Pinksterweekend zal er ook dapper gestreden worden op het water tijdens het zogenaamde Inshore gedeelte van de North Sea Regatta.


Inshore Races

Van 27 tot 29 mei zullen er tijdens het Pinksterweekend ook Inshore Races worden gevaren voor de kust van Scheveningen. Waarbij ongeveer 120 vrijwilligers, 250 zeilteams met in totaal ongeveer 600 zeilers, op en rond Scheveningen van het zeilevenement zullen genieten. Genoeg zeilplezier te beleven dus de komende weken. Kijk voor meer informatie en het programma op: www.nsr.nl.

Afbeelding