Periodekampioenschap Duindorp SV

Duindorp SV heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door het periodekampioenschap in de derde klasse veilig te stellen. De beslissende spannende wedstrijd vond plaats op Sportpark Vredenburch, tegen Te Werve. Hetzelfde team waartegen Duindorp SV de finale van de Halve Maan Cup zal spelen.

Voorafgaand aan de wedstrijd stonden twee doelen centraal: Duindorp SV moest winnen om zich te verzekeren van de nacompetitie voor promotie, terwijl Te Werve moest winnen om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. De wedstrijd begon veelbelovend voor Duindorp SV, dat al binnen vijf minuten de leiding nam dankzij een doelpunt van Hoekstra.

Na de rust kwam Te Werve terug naar 1-1 en de spanning was voelbaar. Maar Duindorp SV toonde zijn veerkracht en vechtlust, wat kenmerkend is voor het team dat al zeventien wedstrijden ongeslagen is. Na talloze kansen was het uiteindelijk Benito Bodmann die de 1-2 op het scorebord zette. En toen kwam het verlossende nieuws: Verburch speelde gelijk met 3-3 tegen SV Houtwijk, terwijl Duindorp SV met 1-2 zegevierde tegen Te Werve. Hiermee mag Duindorp SV zich de terechte periodekampioen van de derde klasse noemen.