Afbeelding
Foto: Lili Berger

Jellie Klaster exposeert in See Lab

Nomadische sculpturen, vaak vrouwelijk, onderweg in het leven, in een wereld. Soms zwanger van nieuw leven, maar tegelijkertijd ook dragers van eindigheid. In wat voor wereldleven ze en hoe verbinden ze zich ertoe? Nog tot en met 10 juni aanstaande bouwt kunstenaar Jellie Klaster een ruimtelijke installatie in de projectruimte van See Lab, aan de Duinstraat 55.

Jellie haar werk is een weerspiegeling van een filosofisch onderzoek naar de relatie tussenlichaam, geest, kunstenaar en object. Wat haar fascineert is de vraag naar de grenzen van vrijheid en autonomie. Is een kunstenaar vrij en autonoom? In een overwegend Westerse manier van denken gaan we hier vaak wel vanuit, waardoor de wederkerigheid, afhankelijkheid en samenhang van het individu met de wereld om hem/haar heen onzichtbaar lijkt.

Haar werk komt voort uit deze filosofische gedachte en is tegelijkertijd een basis voor hoe ze met haar materiaal omgaat. Het gaat om verkennen en experimenteren, zoeken naar mogelijkheden en grenzen van transformatie, verbinden en ingrijpen. Ze gebruikt gereedschappen, maar meestal werkt ze met haar handen en haar lichaam om vormen te creƫren in en met materialen als klei, textiel, canvas en touw.

De opening vindt plaats op vrijdag 26 mei om 17.00 uur door Yvonne Twisk, specialist kunst en erfgoed, actief als adviseur bij House of Culture, en Governance adviseur voor Bestuur en Toezicht bij Cultuur+Ondernemen. De tentoonstelling is daarna nog tot en met 10 juni elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De finissage vindt plaats op zaterdag 10 juni van 17.00 tot 19.00 uur.