Afbeelding

KVS wint tegen Antilopen

Op basis van scorebordjournalistiek oogt een 11-22 uitoverwinning tegen Antilopen als redelijk eenvoudig maar niets was minder waar. Na de kraker van een week eerder tegen Die Haghe, waarin KVS op het tandvlees een gelijkspel uit het vuur wist te slepen, verliep ook de eerste helft tegen Antilopen uiterst moeizaam.

De score werd na amper twee minuten spelen nog wel geopend door Youri Nadorp (0-1), maar het duurde tot maar liefst halverwege de eerste helft eer KVS het tweede doelpunt wist te produceren. Ondertussen had Antilopen al vier keer gescoord, waardoor er een tussenstand van 4-2 op het bord stond. De Leusdenaren, die deze week de komst van korfbaldier Wouter van Brenk als nieuwe hoofdcoach bekend maakte, verdedigden de voorsprong met verve. Toch gingen Antilopen en KVS met een gelijke stand de rust in (6-6) en dat was mede te danken aan de twee doelpunten die Fleur van der Ende in de slotfase van de eerste helft wist te maken.

Mogelijk was het de thee of de tactische aanwijzingen van trainer/coach André Kuipers in de rust, want KVS kwam getergd uit de kleedkamers. In de eerste de beste aanval zorgde Larissa Lazarom voor de 6-7, wat een voorbode bleek voor het verdere verloop van de wedstrijd. Waar KVS in de eerste helft nog moeizaam tot scoren kwam zo makkelijk en soepeltjes ging het de tweede helft, die uiteindelijk leidde tot een ruime 11-22 overwinning, in een wedstrijd met twee gezichten.

Op zaterdag 3 juni speelt KVS thuis tegen de nummer drie Dindoa, een wedstrijd om naar uit te kijken.