Afbeelding
Foto: Dick Teske

Duindorp SV presenteert het Vlampie Pinkstertoernooi

Eindelijk is het weer zover. Duindorp SV organiseert een groots opgezet jeugdtoernooi op Eerste en Tweede Pinksterdag. Tal van grote verenigingen hebben hun deelname toegezegd. De vijfkoppige toernooicommissie heeft de afgelopen hard gewerkt om een mooi toernooi neer te zetten, dat met trots naar de onofficiële mascotte van Duindorp is vernoemd: Het Vlampie Pinkstertoernooi.

De toernooicommissie van het nieuwe toernooi bestaat uit Samantha Vluggen, Raymond Vluggen, Danny Goldenbelt, Marco Keus, Michel Simonis, Edwin Kaffa en Monique Taal. Ze zijn blij dat er weer een mooi jeugdtoernooi op het programma staat. “Het is al heel lang geleden, dat wij hier op Duindorp een eigen jeugdtoernooi hebben georganiseerd. Jaren geleden hadden we een (te) kleine jeugdafdeling, plus de coronatijd, maakte dat we de laatste jaren geen groots jeugdtoernooi konden organiseren", aldus Monique, de nieuwbakken jeugdvoorzitter van de Duindorpse voetbalvereniging. 


Sinds een aantal jaren groeit de jeugd bij Duindorp SV enorm. Dat is natuurlijk een goede zaak, waardoor ze de beschikking hebben over veel jeugdteams. Monique: "Daardoor kwamen we de afgelopen jaren ook bij andere toernooien en dan zagen we dat dat gewoon heel erg leuk is, om zo’n toernooi zelf te organiseren. We willen er eigenlijk een groot toernooi van maken voor al onze jeugdteams. We hebben, even uit mijn hoofd, nu al zo’n achttien teams. Van J0-7 tot en met J0-14. De oudste jeugd doet niet mee. Je ziet dat het van onderen enorm groeit, maar bovenin is het nog mager. Bij de jongens in de bovenbouw hebben we nu teams tot en met J0-14 en bij de meiden tot en met M0-15. We blijven nog steeds voor die teams versterking zoeken."


Eigen jeugdtoernooi

"Wij wilden graag een eigen toernooi”, vervolgt Monique. "Dus met Pinksteren is het eindelijk zover en dan spelen we verdeeld over twee dagen.” Onder meer Scheveningen, ODB, Houtwijk, GSD /ESDO, en Die Haghe komen langs. "Er zijn best veel clubs uit de regio die graag willen komen. Maar ook bijvoorbeeld FC Boshuizen en een club uit Amsterdam", vertelt Danny. Het is een tweedaags toernooi en dat is best apart. Maar niet alle teams spelen twee dagen hoor, we hebben het netjes gescheiden. Op zondag (Eerste Pinksterdag) spelen de oudere teams en op Tweede Pinksterdag komen de iets jongere teams in actie. Wij willen hier niet alleen een jaarlijks terugkerend toernooi van maken, maar ook echt een event. Met eettentjes en een springkussen. Ook is er een digitale voetbalschool aanwezig op Eerste Pinksterdag. Zij richten zich vooral op de wat oudere jeugdteams en oefenen dan onder meer voetbaltrucs met de spelers. Als teams dan even niet hoeven te spelen, zijn er genoeg andere leuke dingen om te doen. Ook zorgen we dat er op beide dagen vis gebakken wordt, dus het toernooi krijgt een lokaal tintje mee", aldus Danny.


Vlampie toernooi

Danny: "Er zijn op die twee dagen zo'n 900 kinderen aanwezig. Die krijgen allemaal een mooie medaille als aandenken. En voor de poulewinnaar hebben we een schaal laten maken. We zijn trots dat dit toernooi het Vlampie toernooi mag heten, dankzij een aantal personen uit de organisatie die ook zitting hebben in de organisatie van Duindorp Vreugdevuur. Vlampie is al een tijdje vaste supporter van ons Vlaggenschip en de jeugd. Met hem geven we nu het toernooi een leuke mascotte (Vlampie), met een speciaal logo. We maken er echt iets bijzonders van. We laten daarnaast zien dat Duindorp SV een bijzonder leuke vereniging is. Wie weet krijgen we na dit toernooi ook weer nieuwe aanmeldingen, waardoor we ons kunnen versterken bij de jeugd en bij de meisjes.” Voor wat betreft het toernooi hoopt de toernooicommissie op mooi weer en veel bezoekers. Maar vooral dat alle deelnemende kinderen een toffe dag hebben. Het gaat namelijk een event worden van heel de club. Ouders, opa's en oma's, de vaste vrijwilligers, selectiespelers en de trainers, helpen allemaal mee.


Tekst: Nico Mos