Afbeelding

Kalinko JA1 tweede bij de NGJK

De eerste wedstrijd voor Kalinko JA1 stond zaterdagochtend om 11.00 uur op het programma tegen Taurus, het team waar zij in de competitie zowel een keer van hebben gewonnen als verloren. Half acht vertrok het team vanaf Houtrust naar Hoogeveen.

De reis verliep vlekkeloos en iedereen kwam op tijd aan op het overvol en zonovergoten parkeerterrein bij Het Activum. De eerste set was meteen een spannende: zoals ze gewend zijn, moest er meteen een achterstand weggewerkt worden. Dat lukte wel, maar Taurus slaagde er net als Kalinko in om 24 punten te scoren. Toch grepen ze naast de set en in de tweede set stelden de jongens van Kalinko orde op zaken, door die gemakkelijk met elf punten verschil te winnen.

De tweede wedstrijd kwam er meteen achteraan en daarin was Sudosa-Desto uit Assen de tegenstander. De Assenaren hadden niet zoveel in te brengen en scoorden de eerste set slechts 17 en de tweede set maar 16 punten. Kalinko was goed op dreef en stond al min of meer in de finale, dus de derde wedstrijd, tegen Twente '05, was er een die alleen voor het publiek gespeeld werd. Kalinko trok aan het langste eind, waarbij de eerste set doorgespeeld werd tot 31-29.

Om klokslag zes uur begon de finale. Twente had zijn sterkste opstelling op het veld staan en dat was te merken. Ondanks sterk spel, liep Kalinko een beetje achter de feiten aan en verloor met 25 tegen 20 de eerste set. Ook de tweede set haalde Twente vrij gemakkelijk de overwinning binnen. De jongens van Kalinko speelden in de finale niet hun beste wedstrijd, dus de teleurstelling (en vermoeidheid) was van de gezichten af te lezen. Maar toch is het een mooie prestatie van de jongens van Kalinko dat ze zowel in de B als de A in de finale van de NGJK hebben gestaan!