Afbeelding

Korfbalderby eindigt in gelijkspel

Afgelopen zaterdag stond er voor het eerste team van KVS/Groeneveld Keukens een heuse stadsderby op het programma. KVS reisde af naar de Baambruggestraat voor de korfbaltopper in de Overgangsklasse B tegen Die Haghe (nummer 2 in de poule). De heenwedstrijd in september vorig jaar eindigde in een 15-13-thuisoverwinning voor KVS. De wedstrijd van zaterdag was een belangrijke in de strijd om het kampioenschap. De kampioen van deze poule promoveert namelijk rechtstreeks naar de Ereklasse, het hoogste landelijke niveau op het veld.

Op het winderige terrein van Die Haghe nam de thuisploeg direct een voorsprong. Via 2-0 werd de voorsprong gestaag uitgebouwd richting 4-1 en zelfs 7-2. Die comfortabele marge behield Die Haghe en ging met een voorsprong de rust in. In de tweede helft behield Die Haghe tot 11-6 de marge. Daarna zette KVS aan en kwam terug tot 11-9.  Na een lange doelpuntloze periode aan de kant van Die Haghe wist het zo'n 10 minuten voor tijd toch weer op een marge van 3 te komen (12-9).

Daarop trakteerde KVS de aanwezigen op een waar slotoffensief - bepaald niet de eerste keer dit seizoen - en bereikte de gelijkmaker (12-12). Ongeveer twee minuten voor tijd kwam KVS zelfs voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong: 12-13. De overwinning leek in de tas, maar vlak voor tijd verzilverde Die Haghe nog een strafworp en daarmee eindigde deze Haagse derby in een 13-13-gelijkspel.
Het verschil op de ranglijst tussen de ploegen blijft hierdoor drie punten, waarbij KVS nog steeds ongeslagen is.