Afbeelding
Foto: Nico Mos

"Ik ben inmiddels wel een Scheveninger geworden"

Hij speelt al zeker 12 à 13 jaar voor SVV Scheveningen en heeft al die tijd onder John Blok getraind. Mehmet Aldogan (34), de speler in kwestie, staat nu echter op een kruispunt. Hij wil nog niet stoppen, maar wil ook niet meer driemaal in de week trainen. Komende weken zal er een beslissing vallen.

“Voor mijzelf ben ik er min of meer wel uit. De afgelopen week heb ik al met John Blok gesproken”, valt Mehmet direct met de deur in huis. “Ik vertelde hem dat ik nog wel wil (blijven) voetballen, maar dan graag maar eenmaal per week trainen. De trainer heeft mij er nog steeds wel graag bij en ik wil graag nog door, maar ja, een keer per week trainen, dat gaat hier niet.”  Daarom weet Mehmet nu nog niet precies waar en hoe dit gaat eindigen, vertelt hij. Er zijn bijvoorbeeld ook al een paar clubs die hem hebben gevraagd om daar te komen spelen. 

"Ik vind het spelletje nog te leuk om nu al te gaan stoppen. Maar ja, drie keer per week trainen wil ik liever niet meer. Ik heb een eigen bedrijf, twee kinderen en een derde is op komst. Dus het gaat nog drukker worden. Als ik stop, dan moet ik beseffen dat het gewoon klaar is en dat vind ik moeilijk te accepteren. Ik ben namelijk ook niet iemand die, als ik stop, doordeweeks even gaat hardlopen."


Scheveninger

“Kijk, ik speel niet voor niets al zo lang bij deze club. Ik ben inmiddels wel een Scheveninger geworden”, gaat Mehmet verder. “Dat zegt iets over mij, maar ook over de club. En al die tijd heb ik John Blok als trainer gehad. Ook dat zegt iets over ons. Ik ben altijd Scheveningen trouw gebleven, al heb ik in het verleden aanbiedingen gehad vanuit de Bollenstreek en Spakenburg. Daarom gaat er nu gekeken worden of hier toch nog een mouw aan te passen valt", vertelt hij. Maar om bijvoorbeeld jeugdtrainer te worden, ziet Mehmet niet zitten. "Dat is niets voor mij, dan kan ik net zo goed (blijven) voetballen. Voor nu wil ik eerst dit seizoen goed afsluiten, al denk ik wel dat we al veilig zijn, hoor."

Terugkijkend op zijn jaren bij de club zijn vooral het kampioenschap en de promotie van de derde naar de tweede divisie belangrijk geweest voor hem. "Dat waren voor mij de echte hoogtepunten. Eigenlijk heb ik in die 12 jaar bijna alleen maar hoogtepunten gekend en weinig dieptepunten. Alleen het jaar dat ik mijn kruisband scheurde, kon ik niet van waarde zijn voor Scheveningen."

Het verschil overigens tussen de derde en tweede divisie is enorm groot, vertelt hij. "En als je zou degraderen naar de derde divisie, dan kom je niet zo gemakkelijk meer terug. Wij hebben een elftal dat het iedere club moeilijk kan maken, maar we kunnen ook van iedereen verliezen. Maar wanneer we moeten, dan staan we er wel", vat hij hun spel samen. En over de band met trainer John Blok: “Kijk, John Blok is Scheveningen, die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. John kan ons nog steeds raken, ook na zoveel jaar. Hij is ook docent, dus hij weet hoe te handelen.”


IJsselmeervogels

SVV heeft nog twee wedstrijden op het programma staan. "Dan is ook bekend of het er voor IJsselmeervogels nog toe doet. Als zij promotie/degradatie-wedstrijden moeten spelen voor behoud in de tweede divisie, gaan zij mijn inziens geen risico nemen met bepalende spelers. Als wij onszelf in de vingers gaan snijden, moeten wij driemaal verliezen en IJsselmeervogels driemaal winnen. Beide zie ik niet gebeuren. Normaal gesproken kunnen wij thuis winnen van IJsselmeervogels. Ik ben nu geblesseerd, maar mijn streven is fit te zijn als we tegen hen moeten spelen. Die wedstrijd kan zomaar mijn laatste thuiswedstrijd zijn”, aldus Mehmet Aldogan.


Overigens lieten de Voetbal Technische Commissie en het bestuur van SVV Scheveningen weten dat een groot gedeelte van de technische staf voor het seizoen 2023-2024 is ingevuld. Hiermee bouwt Scheveningen eraan om komend seizoen weer te kunnen presteren op topamateurniveau. John Blok blijft aan voor zijn 20e seizoen bij SVV. Ook keeperstrainer Marco Scheenstra blijft aan en Levi Schwiebbe zal in het komende seizoen deel uitmaken van de trainersstaf.



Tekst: Nico Mos