Afbeelding
Foto: PR

Eerste aanschuiftafel bij De Thuishaven

Op zaterdag 29 april werd er voor de eerste keer een aanschuiftafel georganiseerd in Cardia-locatie De Thuishaven, aan de Neptunusstraat.

De aanschuiftafel is een initiatief van de Participatiekeuken. Tijdens een aanschuiftafel kunnen wijkbewoners aanschuiven voor een klein bedrag en samen met buurtgenoten genieten van een heerlijk ontbijt, lunch of diner. Samen met elkaar en voor elkaar koken en verhalen uitwisselen, dat is het idee. Het was een gezellige middag in De Thuishaven met muziek van zangduo De Reikos en een heerlijke Indische maaltijd, gemaakt door coachende kok Samuel en een aantal vrijwilligers. 

De middag begon met de gezellige muziek van De Reikos. Van ‘In ’t kleine café aan de haven’ tot ‘Heb je even voor mij’. Alle bekende smartlappen kwamen langs. Er werd vrolijk meegezongen en gedanst op de oude, bekende hits. Maar ook moderne Nederlandstalige nummers mochten niet ontbreken. Om 17.00 uur kwam het eten op tafel. Coachende kok Samuel: “Een maaltijd zorgt voor verbinding. Veel mensen zijn eenzaam, door een aanschuiftafel te organiseren openen we het gesprek en eten we lekker met elkaar. We zullen elke maand een aanschuiftafel gaan organiseren." Dit keer werd door de koks nasi en saté, zelfgemaakte zoetzuur, kroepoek, pisang en ijs gemaakt.

Wilt u volgende keer ook aanschuiven in De Thuishaven? U vindt de data voor de aanschuiftafels in de krant, op de website of op de social media. Ook vrijwilligers zijn van harte welkom.