Afbeelding
Foto: Den Haag

Hotel starten op Scheveningen-Dorp wordt lastiger

De gemeente Den Haag gaat het bestemmingsplan van een aantal locaties op Scheveningen-Dorp aanpassen. Het gaat vooral om de Keizerstraat, de Badhuisstraat, de Prins Willemstraat en de Jurriaan Kokstraat. De bewoners van deze straten ontvangen hierover deze week een brief.

Deze straten hebben nu het kenmerk ‘gemengd 1’ in het bestemmingsplan. Dat betekent dat de grond voor veel verschillende doelen gebruikt mag worden. Bijvoorbeeld ook voor nieuwe hotels. Met name dat wil de gemeente beperken. Scheveningen is een populaire plek voor toeristen. Daardoor is het ook een goede plek voor hotels. Het is alleen niet de bedoeling dat er te veel hotels komen. Dat zorgt bijvoorbeeld voor te veel parkeerdruk en er blijft minder plek over voor woningen of winkels.

In het aangepaste plan is het nog steeds mogelijk voor hotels om zich in de genoemde straten te vestigen, maar minder makkelijk dan nu. Iedere aanvraag voor een nieuw hotel wordt apart beoordeeld door de gemeente. Zo kan die meer rekening houden met de bewoners.

Bewonersorganisatie WOS heeft de stukken nog niet kunnen bekijken, maar vindt de aangekondigde beperking voor hotels een verbetering voor de leefbaarheid. Het is goed als er meer woningen in het Dorp behouden blijven voor permanente bewoning. Dan is er het hele jaar door meer betrokkenheid bij Scheveningen en ook buiten het toeristenseizoen meer klandizie voor de winkeliers in de Keizerstraat en Badhuisstraat.


Het nieuwe bestemmingsplan ligt onder de naam ‘Diverse locaties 2023' vanaf 11 mei aanstaande voor zes weken ter inzage voor iedereen. Ga naar de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (klik op ‘Plannen zoeken' en zoek dan onder ‘Plannaam of -nummer' op ‘Diverse locaties 2023'). U kunt als particulier een zienswijze indienen als u het niet eens bent met de aanpassingen.