Afbeelding
Foto: Dick Teske

Burgemeester ontvangt eerste Jumbo-verzamelalbum

Algemeen

Volgende week is het dan zover. Het nieuwe verzamelalbum Historisch Scheveningen is vanaf woensdag 10 mei verkrijgbaar bij Jumbo Koornneef aan de Haven. Vrijdag 5 mei kreeg burgemeester Jan van Zanen het eerste exemplaar uitgereikt met de bijbehorende plaatjes.

Maandenlang is er hard gewerkt door de Vrienden van Muzee Scheveningen en de Historische en Genealogische Vereniging Scheveningen om weer een compleet nieuw verzamelalbum samen te stellen. In diverse hoofdstukken word je meegenomen in de ontwikkelingen en veranderingen die Scheveningen vanaf 1950 tot nu heeft meegemaakt.

In 2021 was het eerste deel van het verzamelalbum Historisch Scheveningen een groot succes. Er werden complete ruilbeurzen opgezet om alle plaatjes compleet te krijgen. De makers hopen dat dit tweede deel het succes kan evenaren. Burgemeester Jan van Zanen was in ieder geval al onder de indruk van het verzamelalbum. Hij kreeg het eerste exemplaar op vrijdag 5 mei uitgereikt in de supermarkt aan de Van Bergenstraat door Riet Taal, die voor de gelegenheid was gekleed in dracht zoals die bij de landing van de Prins in 1813 werd gedragen.

Vanaf woensdag 10 mei aanstaande is het verzamelalbum bij Jumbo Koornneef aan de Haven gratis verkrijgbaar. De bijbehorende plaatjes kunnen vanaf dan ook gespaard worden. Bij elke 10 euro aan boodschappen krijg je een pakketje met plaatjes. De actie loopt tot en met 25 juni.

Afbeelding