Afbeelding
Foto: PR

Tegelwippen in Duinoord

Op 13 mei is het weer zover. Tijdens de ‘Buurtactie Tegelwippen Duinoord’ kunnen bewoners tussen 12.00 en 16.00 uur bij het Trefcentrum aan het Sweelinckplein 42, tegels en straatstenen ruilen voor plantjes. 

Zo kunnen zij gezamenlijk de straat opfleuren met geveltuintjes, of de eigen tuin groener maken. Dat is niet alleen mooi en gezellig, maar biedt ook ruimte voor planten, bijen en vlinders, vangt water op en zorgt voor verkoeling in de zomer. De actie wordt gesteund door Gemeente Den Haag en door Duurzaam Den Haag, en met deze actie doet de wijk ook mee aan het landelijke NK tegelwippen 2023.

Welke tegels in aanmerking komen om te ruilen voor een plantje? Tegels en stenen in de voor- of achtertuin of langs de voorgevel van het eigen huis. Iedereen mag anderhalve stoeptegel (45 cm) langs de hele gevel weghalen en daar een geveltuintje van maken. Wel moet er anderhalve meter loopbreedte op de stoep overblijven. Denk ook aan andere plaatsen om te vergroenen, zoals een buurtmoestuin, een speelplaatsje, een gezamenlijke binnentuin. Alles mag! 

Niet alleen buurtbewoners, maar ook scholen, winkeliers, bedrijven en sportverenigingen kunnen vergroenen. Samen is alles leuker, dus deelnemers worden aangemoedigd zich samen met hun buren in te schrijven en zo ook nog kans te maken een ‘groene prijs'. Inschrijven kan op: www.duinoord-denhaag.nl.