Afbeelding
Foto: PR

HvDH: “Bewoners Stevinstraat dreunen van de bank”

Bewoners van de Stevinstraat, nabij de Duinkerksestraat, worden er gek van. Door een te hoog gelegen afvoerput dreunen ze zowat van de bank als er een bus of zware vrachtwagen passeert.

Hart voor Den Haag raadslid Bom nam poolshoogte. "Of de afvoerput te hoog ligt, of dat het asfalt vóór de put te veel is afgesleten, dat is niet helemaal duidelijk. Feit is dat er nu een soort kuil van meer dan twee centimeter voor de put ligt, waardoor de lijnbussen als het ware worden gelanceerd. Bij het neerkomen knalt de achterkant van de bus bijna op het asfalt. Het geeft een enorme knal. Bijkomend nadeel is dat zowel Bus 22 als 23 door de straat rijden, dus zo'n tien keer per uur komt er een bus langs. En dat de hele dag door. Dan hebben we het nog niet over het gewone vrachtverkeer.”

Bewoner Marco van der Zwan is er al heel lang mee bezig. De eerste klachten richting de gemeente stammen al van begin 2019. Lange tijd werd er niks mee gedaan, maar in november 2022 kwam er midden in de nacht een team langs om rond de put opnieuw te asfalteren. "Maar omdat dat 's nachts gedaan is, hebben ze waarschijnlijk niet gezien dat de situatie vanaf dat moment alleen maar verslechterd is”, vult raadslid Bom aan. "De ‘schans' is nog dieper geworden. Alle begrip dat de bewoners zich nu richten richting Hart voor Den Haag, wij gaan kijken wat we kunnen doen om dit snel gefikst te krijgen, want ook al gaat het om een relatief klein groepje bewoners, deze overlast is zeer serieus.”

Hart voor Den Haag heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de kwestie.