Haagse Vrijheidsfietstour

Op 3 mei wordt van 13.00 tot 17.00 uur weer een Haagse Vrijheidsfietstour met gids georganiseerd, waarbij wordt stilgestaan bij de Haagse oorlogsgeschiedenis en onze vrijheid. De tocht start in de Haagse binnenstad voor een route in het kader van oorlog en vrijheid. Deelnemers fietsen langs een deel van de Atlantikwall richting Scheveningen en brengen na een koffiepauze een bezoek aan Nationaal Monument Oranjehotel. Deze fietstour wordt georganiseerd door Ga Den Haag. Reserveren kan via: www.dagjedenhaag.nl/vrijheidsweken.


Europese Unie pubquiz

Op 9 mei is het de Dag van Europa. Het is een dag om stil te staan bij het feit dat de Europese Unie ooit is opgericht om de vrede in Europa te bewaren, en om voor alle burgers in de EU een goede levensstandaard te kunnen garanderen. Samen met de Europese Commissie organiseert gemeente Den Haag een pubquiz over de Europese Unie! Geniet (kosteloos) van een hapje en een drankje terwijl je in duo’s speelt voor de felbegeerde prijs: een reis voor twee naar Brussel! Maar ook als je niet wint, ga je niet zonder lege handen naar huis. Iedere deelnemer krijgt ook een speciale EU goodiebag mee na afloop van de quiz.

De EU pubquiz wordt gehouden op dinsdag 9 mei bij restaurant Hudson, aan de Aert van der Goesstraat 21-23. Inloop vanaf 19.00 uur, de pubquiz start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Let op: je speelt mee in duo’s, dus je bent met zijn tweeën. Meld je aan via de website www.eventbrite.co.uk (zoek op 'Europese Unie Pubquiz'). Vol is vol.