Afbeelding

Dode spelmomenten doen SVC’08 de das om

Het Oostersportpark was lange tijd een onneembare veste voor de tegenstanders van SVC'08, maar daar is duidelijk verandering in gekomen, gezien het feit dat SVC'08 afgelopen weekend tegen CION haar derde thuisnederlaag op rij leed.

Voor CION was winst een vereiste om niet in de problemen te komen ten opzichte van de negende plaats. De ploeg uit Vlaardingen straalde de wil om te winnen dan ook vanaf de eerste minuut uit. Het ging de duels veel feller en vooral slimmer aan dan SVC'08. De thuisploeg was gewaarschuwd voor het feit dat CION heel veel scoort uit dode spelmomenten en dat overtredingen op eigen helft dus zoveel mogelijk moesten worden voorkomen. Maar deze waarschuwing mocht niet baten, want in de negende minuut leidde onnodig vasthouden tot een vrije trap die tot het eerste tegendoelpunt leidde (0-1).

Zes minuten later was het opnieuw uit een vrije trap dat CION scoorde (0-2). Nu was het voor CION zaak om de voorsprong te verdedigen en het tempo zoveel mogelijk uit de wedstrijd te halen. SVC'08 kwam wat meer aan de bal maar de precisie ontbrak en het lukte niet om het de CION-verdediging echt moeilijk te maken. Alleen met verre inworpen en corners kon wat onrust worden veroorzaakt. En zo brak de rust aan met een 0-2 achterstand voor SVC'08 en kon trainer Jeffrey Frijters de puzzel gaan leggen voor de succesvollere tweede helft.

De tweede helft leek even meer kansen te bieden, maar daar kwamen geen doelpunten uit voort. En al snel waren het de tegenspelers die de voorsprong vergrootte met een derde doelpunt. SVC'08 spartelde nog wel tegen en kwam in de tachtigste minuut nog terug tot 1-3. In de slotfase kreeg SVC'08 nog een grote kans, maar helaas lukte het niet om de belofte in te lossen. Zo verloor SVC'08 verdiend van opnieuw een Vlaardingse club, waartegen in zes wedstrijden (CWO, VFC en CION) slechts vier punten werden gehaald.