Afbeelding
Foto: Annemieke van der Togt

Coba Bevrijdt! Scheveningen

Samen met haar drie muzikanten 'de Cobets' maakte Coba een vrolijk liedjesprogramma rond de Bevrijding van Nederland. Op zaterdag 6 mei brengt zij 'Coba Bevrijdt!' in het hart van Scheveningen. Podium Aan Zee heeft voor deze unieke avond een speciale actie in huis: Nederland viert 78 jaar vrijheid en daarom mogen bezoekers van 78 jaar en ouder geheel gratis naar de voorstelling!

Eén dag ná Bevrijdingsdag word jij als bezoeker tijdens 'Coba Bevrijdt!' in de stemming gebracht met bekend en vergeten repertoire uit de tijd van de mobilisatie, oorlogsjaren, bevrijding en wederopbouw. Toen waren de liedjes die men kende van de radio onmisbaar om de moed erin te kunnen houden of om even bij weg te kunnen dromen. Muziek gaf de mensen de zo hard nodige afleiding, optimisme, troost en plezier. Coba en haar Cobets blazen de mooiste en leukste liedjes uit die jaren 30 en 40 weer nieuw leven in én spelen ook een paar nieuwe, typische Cobaliedjes in de geest van die tijd met titels als 'Nylonkous', 'Chocolade', 'Doodelidoo' en 'Smook die Sigaret'.

Geniet van swingende jazz, vrolijke ongein en zwoele zwijmelnummers. En dat Coba, als vrouw die haar eigen boontjes graag dopt, ook haar eigen vrijheid met volle overtuiging en enthousiasme bezingt, zal iedereen die haar een beetje kent vast niet verbazen.

'Coba Bevrijdt!' is te zien zaterdag 6 mei in Podium Aan Zee, Keizerstraat 58. De deuren zijn vanaf 20.00 uur geopend, aanvang: 20.30 uur. Meer info: www.podiumaanzee.nl.