WO 3 MEI


Alzheimer Café

Op woensdag 3 mei vindt weer het Alzheimer Café Scheveningen plaats in wijk- en dienstencentrum Het Couvéehuis, aan de Frankenslag 139. Deze maandelijkse bijeenkomst is voor iedereen die met dementie te maken heeft. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoon: 070-4162020 of per e-mail:
SociaalWerk@welzijnscheveningen.nl.

DO 4 MEI

Herdenking Duindorp

Op donderdag 4 mei organiseert het Wijkberaad Duindorp de herdenking bij het monument op het Tesselseplein. Tijdens deze herdenking worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesmissies herdacht. De plechtigheid vindt plaats van 12.00 uur tot 13.00 uur. Rond 11.50 uur verzorgt Muziekvereniging M.E.T.R.O. Scheveningen de muzikale opening. Tijdens de herdenking worden diverse toespraken gehouden waaronder door burgemeester Jan van Zanen. Daarna luidt het Taptoe-signaal de twee minuten stilte in. Daarna volgt onder meer een bijdrage van OBS De Tweemaster en PCBS De Meerpaal. Tussen de toespraken door zingt het Schevenings Vissersvrouwenkoor. De herdenking wordt traditiegetrouw afgesloten met een kranslegging door verschillende organisaties.

Herdenking Maranathakerk

Op 4 mei, de dag van Dodenherdenking, is er ’s avonds in de Maranathakerk, aan de 2e Sweelinckstraat 156, een bijeenkomst met muziek en declamatie. De kerk is na de bevrijding gebouwd op het terrein van de Atlantikwall uit de Tweede Wereldoorlog en is daardoor bij uitstek een Haagse ‘vredeskerk’. Aansluitend wandelen de bezoekers met bloemen naar het Haagse Oorlogsmonument voor het Vredespaleis. Daar is om 20.00 uur een officiële herdenking. De korte, sfeervolle bijeenkomst in de kerk begint om 18.45 uur. Toegang vrij, aanmelden is niet nodig.

Nederlandse conversatieles

In het Couvéehuis, aan de Frankenslag 139, worden veel taallessen aangeboden zowel overdag als in de avonduren, waaronder Nederlands. Op woensdagavond is er van 19.30 tot 21.00 uur conversatieles Nederlands voor mensen die al redelijk Nederlands spreken en verstaan, op niveau B1 of B2. Ook mensen die overdag werken, hebben zo gelegenheid hun Nederlands te verbeteren. Er wordt gesproken over nieuwsberichten, radio, video en waar nodig wat grammatica. De kosten bedragen 2 euro per les. Voor meer informatie of inschrijven kunt u bellen naar telefoon: 070–3500694.

VR 5 MEI

Inzameling Oekraïne

Op vrijdag 5 mei, Bevrijdingsdag, nodigt kunstenares Kiek Bangert iedereen uit om een bijdrage te leveren aan de vrijheid van Oekraïne. Tussen 10.00 en 17.00 uur worden in Studio 26, aan de Keizerstraat 26, stroken stof geknipt uit oude lakens, die in Oekraïne tot camouflagenetten zullen worden ‘geweven’ door de mazen van oude visnetten. De camouflagenetten zijn bedoeld om auto’s, gebouwen, tanks en dergelijke te bedekken en beschermen bij Russische bombardementen. Eerder verzamelde Kiek oude visnetten in. De lakens werden geschonken door Beter Bed. Kiek hoopt op 5 mei veel hulp te krijgen. Het moet een dag van verbinding worden, in een tijd waarin veel verscheurdheid heerst. Er zijn gratis drankjes en Oekraïense hapjes gemaakt door Marina en Alya uit Kiev.

ZA 6 MEI

Bevrijdingsconcert

Op zaterdagavond 6 mei wordt er een bevrijdingsconcert gehouden in Christelijk Ontmoetingscentrum Het Kompas, aan de Keizerstraat 177. Een ensemble bestaande uit orgel, hobo, fagot, dwarsfluit en viool speelt Vaderlandse liederen. Ook is er veel gelegenheid tot samenzang van bekende liederen. De toegang is gratis en u bent van harte welkom. In de pauze is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers. Aanvang 19.45 uur.

Biljartclub Touché

Op zaterdag 6 en 13 mei speelt biljartclub Touché bij Café Tante Knier, aan de Keizerstraat 56, een groot toernooi over twee dagen als afsluiting van het eerste seizoen bij het café. Aanvang: 13.00 uur. Het toernooi zal gespeeld worden om de Tante Knier-wisselbokaal. Met dank aan de sponsoren SFG Bouw, Thais restaurant Arawann en Café Tante Knier.

IVN Duinwandeling

Op zaterdag 6 mei kun je samen met een IVN-gids het Westduinpark verkennen. Er wordt verzameld om 13.00 uur bij het eind van De Savornin Lohmanlaan/ hoek Laan van Poot. IVN excursies en wandelingen zijn voor iedereen toegankelijk, zijn gratis en duren 1,5 tot 2 uur.

ZO 7 MEI

IVN Duinwandeling

Op zondag 7 mei kun je samen met een IVN-gids het duingebied Berkheide verkennen. Er wordt verzameld om 14.00 uur bij Fletcher Hotel Duinoord aan de Wassenaarse Slag. IVN excursies en wandelingen zijn voor iedereen toegankelijk, zijn gratis en duren 1,5 tot 2 uur.

MA 8 MEI

Boetseerlessen

Elke maandag van 09.00 tot 11.30 uur en 12.00 tot 14.30 uur wordt er in het Kalhuis aan de Badhuisstraat 177, boetseerlessen gegeven. De kosten hiervoor bedragen 8,50 euro per les. Heeft u interesse? Voor aanmelding kunt u een e-mail sturen naar: balie.kalhuis@welzijnscheveningen.nl of bel naar telefoon: 070-3069900.

DI 9 MEI

Computer Inloop

Elke dinsdag kunt u van 9.00 tot 14.00 uur in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, terecht voor al uw problemen met Windows 10 en 11, zowel voor Apple als Android systemen. Tevens kunt u hier terecht voor ondersteuning voor SmartPhones, iPhones, en dergelijken.

WO 10 MEI

Margot Berends in Maranathakerk

Margot C. Berends is theoloog en publicist. Ze komt woensdag 10 mei in de Maranathakerk, aan de 2e Sweelinckstraat 156, vertellen over drie boeken die ze heeft geschreven. De bekendste is ‘De Bèbel op ze Haags’, bekende bijbelverhalen die ze heeft vertaald in het plat-Haagse dialect. Het tweede is een kloek fotowerk over de historie van de Laan van Meerdervoort, van begin tot eind. Allerlei bekende panden passeren de revue. In haar derde boekje beschrijft ze met een scherp oog voor de religieuze dimensie van het alledaagse schijnbaar willekeurige voorwerpen op haar bureau. Haar voordracht is van 14.30 tot 16.30 uur en de toegang is vrij.

Ouder worden voor beginners

Op woensdag 10 mei is de informatiebijeenkomst van Thuis in de Buurt: 'Ouder worden voor beginners'. Het thema van deze bijeenkomst is de routekaart Zorg en Ondersteuning Thuis. De informatiebijeenkomst wordt gehouden in de Ichthuskerk, Duinkerksestraat 9. Inloop vanaf 13.45 uur, aanvang: 14.00 uur. Aanmelden kan via e-mail: info@thuisindebuurt.org of telefoon: 06-29522013.

DO 11 MEI

The Society in Mechropa 

Op donderdag 11 mei geeft het ensemble The Society een optreden in de Lounge van verpleeghuis Mechropa, Scheveningseweg 96. Het ensemble The Society, bestaande uit Ben van den Dungen (sax), Vincent Koning (gitaar), Steve Zwanink (contrabas), brengt een gevarieerd programma. Het programma start om 14.30 uur en duurt één uur, zonder pauze. Na afloop volgt een drankje en hapje. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar bij de receptie van Mechropa.