Deense minister onder de indruk van ouderenzorg

Afgelopen week heeft Mette Kierkgaard, de Deense minister van ouderenzaken, een bezoek gebracht aan Hadoks. Samen met een delegatie van beleidsmedewerkers van het Deense ministerie voor Sociale Zaken en Ouderen en belangenorganisatie Ældresagen (ouderen zaken) waren zij in Nederland voor een tweedaags bezoek. Het doel van het bezoek was om te zien hoe Nederland de ouderenzorg heeft geregeld.

Het zorgprogramma Ouderenzorg van Hadoks, waarmee huisartsen in de regio ondersteund worden bij het bieden van ouderenzorg, was aanleiding om ook een bezoek te brengen aan Hadoks. Tijdens het drie uur-durende bezoek heeft de delegatie kennis gemaakt met het expertteam ouderenzorg van Hadoks, een aantal huisartsen en twee POH-ouderen en hebben ze een toelichting gekregen hoe de ouderzorg in onze regio georganiseerd is.

Bij het bezoek van de minister waren ook de Scheveningse huisartsen Dirkse en De Flines aanwezig. Deze huisartsen hebben binnen hun praktijk mooie initiatieven opgezet op het gebied van ouderenzorg. Zo vertelden zij samen met praktijkondersteuner ouderen, Martina Zuurmond, over de oprichting van de coöperatie SCH-17 en over de initiatieven op het gebied van ouderenzorg die ze met de coöperatie oppakken, zoals het interdisciplinair werken.

Het was een waardevol en succesvol bezoek en de minister en haar delegatie nemen de opgedane kennis mee terug naar Denemarken.