Afbeelding
Foto: PR

Succesvol schoolkorfbaltoernooi KVS

Al weken keken 250 Scheveningse sportievelingen ernaar uit: het schoolkorfbaltoernooi bij korfbalvereniging KVS/Groeneveld Keukens. Ieder jaar een groot succes, maar dit jaar grootser dan ooit! Ruim 50 teams van acht verschillende scholen stonden te trappelen om tegen elkaar te strijden. 

Achter de schermen was er de afgelopen tijd al hard gewerkt om van deze dag een groot succes te maken. Zo’n 50 enthousiaste vrijwilligers waren niet alleen heel druk met de organisatie, maar moesten ook dagen van tevoren de weerapp in de gaten houden. De weersverwachtingen waren niet al te best; daarom was het alleen maar mooier dat het zonnetje scheen toen alle kinderen binnen kwamen druppelen.

Na een gezamenlijke warming-up gaf de DJ het startsein om te beginnen. Er werd gerend, geschoten, ook veel gemist, maar vooral veel lol gemaakt. Tijdens de wedstrijden konden er ook verzoeknummertjes aangevraagd worden, waardoor de sfeer er goed in zat. Naast de poulewedstrijden konden de teams ook strijden om de strafworpenbokaal: door het meest raak te schieten binnen een gezette tijd.

De vrijwilligers aan de wedstrijdtafel moesten nog even flink rekenen en daarna werd de uitslag doorgegeven aan de voorzitter van KVS. Hij had een bedankwoordje voor alle kinderen, ouders, (gym)leerkrachten en vrijwilligers voor deze mooie editie. Niet één school ging met lege handen naar huis; naast de prijzen voor de winnaars van de poulewedstrijden en strafworpenbokaal, werden er ook fairplay-prijzen uitgereikt. Een compliment aan alle deelnemende leerlingen!

Wie de smaak te pakken heeft, kan op vrijdag 12 en 26 mei, van 17.00 tot 18.00 uur, aansluiten bij de proeftrainingen op KVS. Hierbij zijn alle kinderen van groep drie tot en met acht welkom om mee te doen.