Afbeelding
Foto: Nico Mos

Wesley en Joshua gaan strijden om eerste keeper SVC'08

De één, Joshua Roos (21), keept nu nog bij Quick 0-23 en de ander, Wesley van der Wel (20), keept nu nog bij HBS 0-23. Beiden hebben nog zicht op het kampioenschap. Dat is dan een mooi afscheid, want beiden spelen volgend seizoen bij SVC’08. Joshua en Wesley kijken uit naar een nieuwe uitdaging bij de club.

“Wesley van der Wel keept nu bij HBS 0-23, maar maakt volgend seizoen de overstap naar SVC'08. Joshua Roos keept nu bij Quick 0-23 en ook hij speelt komend seizoen bij SVC’08. Wesley: “De mogelijkheid om keeper van het eerste elftal van HBS te worden was er wel, maar door omstandigheden bij de club is dat er niet van gekomen. Daarnaast heb ik het zelf niet echt meer naar mijn zin, vandaar dat ik heel graag een nieuwe stap wil maken. En doelman bij SVC’08 is voor mij een hele mooie stap. De vereniging is bij mij in de buurt. Ook heb ik een goed gesprek gehad met hoofdtrainer Michael Ros. Dat was allemaal positief dus stond mijn besluit om naar SVC’08 te gaan al snel vast", legt hij uit.


Eerste keeper

Joshua: “Bij Quick kom ik te weinig aan spelen toe en daarom ben ik opzoek naar een nieuwe uitdaging. Ik ben een keeper die wedstrijdritme nodig heeft en wil dit doen bij een eerste elftal komend seizoen, ik heb voor SVC’08 gekozen. Leuk feit is dat vrienden van mij hier ook voetballen.”

Waarom de jongens denken eerste keeper van SVC’08 te worden komend seizoen? Wesley: "Ik vind dat sowieso niet leuk om over mijzelf te zeggen, maar ik ga er wel voor. Ook omdat ik van mijzelf weet dat ik de potentie heb om eerste keeper van SVC’08 te worden. Ik heb me ook al meerdere malen kunnen laten zien bij de club waar ik momenteel voetbal (HBS, red.). Mijn zelfvertrouwen is oké wat dat betreft. Ik speelde vorig seizoen nog een aantal wedstrijden in HBS 1 in de nacompetitie en dat was positief. Ik heb gemerkt, als ik het bij HBS kan, kan ik het ook bij een andere club. En dan speelt HBS nog twee niveaus hoger. Ik heb bij HBS geen plezier meer en SVC’08 is voor mij een nieuwe uitdaging, dat vind ik alleen maar leuk.” 

Joshua: “Mijn sterke punten zijn het coachen en het van achteruit neerzetten van het team. Daarnaast ben ik sterk bij hoge ballen en op de lijn. Er is concurrentie, maar dat vind ik alleen maar leuk, het houdt mij scherp en ik ga het niet uit de weg. Het gesprek met de trainer was goed, het was een leuk gesprek. Ik had in eerste instantie de keuze tussen Vitesse Delft en SVC’08, de keeperstrainer hier bij SVC’08 kende ik al, waardoor het gesprek vertrouwd voelde."


Promotie SVC’08

“Voor de club zou promotie naar de eerste klasse zeer zeker top zijn”, vertelt Wesley. Joshua beaamt dat en voegt daaraan toe: "mocht SVC’08 in de tweede klasse blijven, dan promoveren we volgend jaar, toch? Ik denk dat het voor Wesley en mij vooral belangrijk is, dat je jong bent en wil spelen. Ik moet wel zeggen dat de eerste klasse wel erg leuk is, met veel Haagse teams en met veel derby's." 

Wie hun grote voorbeelden zijn, op nationaal of internationaal niveau? Wesley: “Voor mij is dat Buffon. Hij had uitstraling en was daarnaast een topkeeper. En in Nederland vind ik het lastig te beoordelen. Noppert vind ik top, omdat hij gewoon normaal is en dat vind ik wel een belangrijke factor. Los daarvan is hij gewoon een prima keeper, mede door zijn lengte.” Joshua: "Ik ben een fan van doelman Neuer van Bayern München, die is weliswaar nu geblesseerd, maar zijn vervanger, Sommer, doet het ook prima. In Nederland ben ik fan van Justin Bijlow.” 


Komend seizoen

Wesley heeft er in ieder geval zin in. “Laat ik het zo zeggen, het kan niet slechter. Ik kijk er naar uit om met deze nieuwe leuke spelersgroep samen te gaan werken. Het belangrijkste voor mij is dat je plezier hebt en kan genieten.” Joshua: “Ik zie er wel een leuk seizoen van komen. We hebben een leuke spelersgroep, SVC’08 is een hele mooie club en in de voorbereiding zullen we genoeg kansen krijgen van de trainer om ons te laten zien”, aldus Josua en Wesley, die nu al uitkijken naar volgend seizoen.


Tekst: Nico Mos