Afbeelding
Foto: Fleur Beemster

Kinderen benoemd tot Politiekid

Algemeen

Ruim twintig kinderen uit groep 5 en 6 van basisscholen OBS De Tweemaster en PCBS De Meerpaal in Duindorp doen mee met Politiekids.

Samen met wijkagent Swen Huijer en de BOA’s met focus op jeugd gaan zij een aantal woensdagmiddagen op pad. De kinderen maken elke week kennis met een veiligheidsberoep, zoals: de politie, handhaving, havenmeesters en de Haagse vrijwillige reddingsbrigade. Medewerkers van de deelnemende organisaties leren de kinderen via leuke en sportieve activiteiten van alles over hun werk.

Afgelopen woensdag was de aftrap op het hoofdbureau van politie. Eerst was er een pittig sportief parcours wat iedereen heel goed deed. Daarna was het officiële gedeelte met ouders, medewerkers van de gemeente en politie. Burgemeester Jan van Zanen en operationeel specialist John Stoffer benoemden de enthousiaste kinderen officieel tot Politiekid en wensten hen veel plezier bij het kennismaken met de beroepen.

Het landelijke project ‘Politiekids’ is een initiatief van de politie en wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente.