Afbeelding
Foto: Jurgen Richter

Boekpresentatie 'Terug op Scheveningen' succes

Op woensdag 13 april mocht Geert Gunneweg rekenen op een grote opkomst tijdens de presentatie van zijn boek 'Terug op Scheveningen', in Paagman aan de Frederik Hendriklaan. Wethouder Anne Mulder was ter plaatse om het eerste exemplaar uit te reiken.

De presentatie was een groot succes. Zo'n 150 mensen waren ter plaatse gekomen voor de gelegenheid. Natuurlijk waren er veel Scheveningers, maar ook vrienden uit België, Brabant en Friesland en niet te vergeten wethouder Anne Mulder. De laatste gaf een mooie toespraak, waarin hij het historische belang van het boek benadrukte en het eerste exemplaar aan oud-schipper Cor Roeleveld overhandigde.

In het boek verkent Gunneweg aan de hand van de restauratie van de oude vleetlogger SCH-236 Noordster, een groot aantal aspecten van een eigenzinnige vissersgemeenschap die haar eeuwenoude levenswijze bedreigd zag worden, en in slechts een paar jaar tijd zag verdwijnen. De verhalen en belevenissen tijdens de restauratie vormen het decor van een persoonlijk en bij vlagen aangrijpend verhaal over het Scheveningen van toen en van nu. In ‘Terug op Scheveningen' reconstrueert de auteur zowel het leven van de laatste vleetvissers als de neergang van de vleetvisserij.