Afbeelding
Foto: PR

Standbeelden geblinddoekt als klimaatprotest

De lokale afdeling van Scientist Rebellion doet al enige weken iedere zondag mee aan het initiatief ‘Statue Sunday’. Daarbij blinddoeken zij de standbeelden van wetenschappers, politici en andere prominenten, waarmee men wil benadrukken dat politici en bestuurders de waarheid moeten vertellen over de klimaatnoodtoestand waarin de wereld verkeert.

In meer dan vijftien landen, van Nederland tot Australië, blinddoeken verontruste wetenschappers iconische standbeelden om actie tegen de klimaatcrisis te eisen. De blinddoeken gaan vergezeld van borden met indringende oproepen aan de huidige machthebbers: 'Open je ogen', 'Wees eerlijk'. Zondag 16 april zijn een aantal iconische Scheveningse beelden geblinddoekt. ‘Light of the Moon’ kan het stijgen van de zeespiegel niet langer meer aanzien, net zoals de Sprookjesbeelden aan zee.

Met deze campagne wil Scientist Rebellion bereiken dat de schellen van de ogen van machthebbers vallen; dat zij wetenschappelijke feiten van de klimaatramp onder ogen zien, daarover praten en actie ondernemen. Kortom: ‘Science Yes, Silence No'. Scientist Rebellion is een internationale beweging van wetenschappers die zich op grond van onderzoek grote zorgen maken over het klimaat en de ecologische crisis.